Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat Aptos Retreat
Aptos RetreatAptos, CA

This project was designed for a San Francisco couple with six children – with ages ranging from high school to college. The property is located inland from the beach town of Aptos, California in the Santa Cruz Mountains, near the city of Santa Cruz.  The 20-acre site has ocean and mountain views and is about five miles inland from the Pacific Ocean. The family desired a setting that would be casual and rustic, and that would incorporate sustainable features to minimize the home’s carbon footprint. Diverse activities were part of the design program, including; entertaining, cooking, tanning, swimming, archery, horseshoes, gardening, and wood-splitting.

The project has 2 primary buildings, the main house, and the barn, plus accessory buildings and recreational components that were designed to work together as a country compound.