Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence Bridgehampton Residence
Bridgehampton ResidenceHamptons, NY

This summer residence was designed to accommodate three generations of a family with growing children. The project became a spacious play between inside and out/private and shared within this beach town retreat.  To accommodate the size needs of the family, the existing house was gut-renovated and doubled in size.  It went from four bedrooms to eight, plus a garage.  The existing house had an awkward collection of sloped and flat roofs that were re-shaped thru adding and subtracting rooms and square footage.

The building shell was transformed into an open, welcoming modern house with tall sliding doors that allow for views through from the front yard to the back yard. Wide windows and glass doors bring light and brightness into the house.  At the front of the house, the expansion provides a two story garage wing on one side and a three bedroom family wing on the other. Between the two additions, an entry courtyard is formed. The low deck leads to the main entry door – asymmetrically located to allow sliding doors to sit on the center axis of the main living space.  The floor to ceiling sliding doors frame a compact view into the house where the space opens up to a sixteen foot ceiling and opposing ten foot sliding doors leading to the rear deck and pool beyond.

In the backyard, a wide L-shaped deck connects the two private wings and the shared living spaces. The large sliding doors are coordinated with the tall hip-vaulted ceiling to tie the interior rooms to the spacious deck.  Wood planters anchor the deck space while a wood slat trellis provides a shaded zone. Wide steps and sloped landscaping bring the deck level gradually down to the pool patio where a wood arbor provides a defined shaded place for dining poolside.