Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence Los Altos Hills Residence
Los Altos Hills ResidenceLos Altos Hills, CA

CCS Architecture designed this modern home for a family of five in Los Altos Hills, California. The clients, both  working parents, wanted a warm and casual, family-friendly dwelling with interiors that would merge with the outdoors. The goal of sustainability was met through the home’s building methods, materials, and energy systems.

Carefully positioned on its one-acre site, the 6,000 square foot residence is broken into three parts separated by two breezeways.  The result is a contemporary compound with well-defined outdoor spaces that are comfortable during hot summer days.  An L-shaped main level plan houses the primary living areas and garage. The second floor bedroom wing, clad in cedar, is a long bar that is rotated in relation to the first floor.  It creates sheltered zones below as well as a pair of roof decks for the four bedrooms. The second floor meets the ground at its north end, forming the pool house.  Between the pool house and the family room, a breezeway frames a view of the property and Silicon Valley. A 4-killowatt photovoltaic solar array on the roof generates about half of the home’s electricity, with additional solar panels that heat all of its water.