Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft South Park Loft
South Park LoftSan Francisco, CA

This project is the result of merging two previously built lofts into one, resulting in one 2,500 square foot space within an existing industrial building. The client, a single bachelor, desired a place for casual living, and serious entertaining. The exterior walls of the building were left intact, while the interior walls were changed to accommodate the client’s aspirations and requirements.  The main organizing principal is that the common spaces flow around a central core of demised function like a donut. These common spaces include the kitchen, eating, living, and dining areas, lounge, and media room. The two bedrooms and bathrooms were kept as is. Key materials include the existing concrete, painted sheet rock, wide plank walnut floors, and stainless steel.  The long dining room table was custom designed to be a major design element and to sit parties of up to 18.